Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az érintett összességében mintegy 20 ezer vállalkozásnak majd három hónapja van arra, hogy a NAV-tól üzembehelyezési kódot kérjen, illetve beszerezze az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgépet - írja közleményében az NGM.

Az újonnan kötelezett vállalkozásoknak tehát egy modernizált készüléket kell majd beszerezniük. A ma engedélyezett két típus közül az egyik (A193) ún. hordozható pénztárgép. Ezt tudják használni azok a vállalkozások is, akik nem állandó üzemeltetési helyen nyújtják szolgáltatásukat, így például a taxisok is.

Az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépek többek között "átszemélyesíthetőek", ami azt jelenti, hogy egy viszonylag egyszerű szoftverfrissítést követően más vállalkozó is használhatja, így az új típusú pénztárgép eladható vagy bérbeadható.

Kiknek kell?

Január elsejétől a gépjármű-javítási-, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak kell online pénztárgéppel kiállított nyugtát adniuk.