Jó hírt kaptak a taxisok - erre régóta vártak

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) két, új műszaki követelményeknek megfelelő pénztárgépet engedélyezett. Az újonnan kötelezetteknek 2017. január elsejéig kell beszerezni az online kasszákat.
Napi.hu, 2016. október 11. kedd, 10:56
Fotó: Napi.hu

Az érintett összességében mintegy 20 ezer vállalkozásnak majd három hónapja van arra, hogy a NAV-tól üzembehelyezési kódot kérjen, illetve beszerezze az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgépet - írja közleményében az NGM.

Az újonnan kötelezett vállalkozásoknak tehát egy modernizált készüléket kell majd beszerezniük. A ma engedélyezett két típus közül az egyik (A193) ún. hordozható pénztárgép. Ezt tudják használni azok a vállalkozások is, akik nem állandó üzemeltetési helyen nyújtják szolgáltatásukat, így például a taxisok is.

Az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépek többek között "átszemélyesíthetőek", ami azt jelenti, hogy egy viszonylag egyszerű szoftverfrissítést követően más vállalkozó is használhatja, így az új típusú pénztárgép eladható vagy bérbeadható.

Kiknek kell?

Január elsejétől a gépjármű-javítási-, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak kell online pénztárgéppel kiállított nyugtát adniuk.

HOZZÁSZÓLÁSOK