Jó számokat közölt az FHB

A második negyedévet 38,9 millió forint adózás előtti nyereséggel és 268 millió forintos adózás utáni veszteséggel zárta az FHB Jelzálogbank. Az eredmény jelentős javulásához a nettó díj- és jutalékbevételek emelkedése, a hitelezési veszteség mérséklődése és az egyéb eredmény javulása járult hozzá.
portfolio.hu, 2016. augusztus 18. csütörtök, 21:19
Fotó: Napi.hu

A bankcsoport továbbra is a hitelezési aktivitás növelésére helyezte a hangsúlyt, amelyen belül kiemelt figyelmet kapott a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, valamint posta személyi kölcsön, a vállalati üzletág tekintetében pedig az MFB pontok elindítása - közölte a bank.

A második negyedévben a hitelkihelyezések alakulása mind a lakossági, mind a vállalati szegmensben jelentősen meghaladta a korábbi volumeneket. A lakossági hitelfolyósítások 6,5 milliárd forintos összege 24,0%-kal magasabb az első negyedévinél és 82%-kal haladja meg az egy évvel korábbit, míg a vállalati kihelyezések 12,0 milliárd forintos összege az előző negyedévhez képest 33%-os, az egy évvel korábbihoz képest pedig 37%-os bővülést jelent. Az első félév során a lakossági kihelyezések volumene közel 12 milliárd forint, a vállalati kihelyezések nagysága közel 21 milliárd forint volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK