Jó üzlet a Díjbeszedőnek a behajtás

A hazai díjbeszedési és lakossági követeléskezelési piac piacvezető cégévé kíván válni a Díjbeszedő Holding Zrt. jelentette ki Kovács Zoltán vezérigazgató.
Nagy László Nándor, 2007. október 18. csütörtök, 12:13
Fotó:

A konszolidáció után, 2006-ban 8,1 milliárd forintos árbevételt elérő társaság 2011-ig éves szinten 10 százalékos átlagos növekedést tervez, ami 13 milliárd forintos forgalmat jelenthet. A vezérigazgató szerint a hagyományos díjbeszedés részaránya a bevételeken belül 75 százalékról 60 százalék közelébe szorult vissza, a követeléskezelési üzletág súlya 5 százalékról 20 százalékra nőtt. A bevétel fennmaradó részét a nyomtatási és számlamegszemélyesítési üzletág hozza majd.

Követelésvásárlás terén a társaság a tavalyi 45 milliárd forint után mintegy 12 milliárd forint értékű le nem járt követelést vesz át közüzemi szolgáltató partnereitől, míg a lejárt követelések tekintetében a jövőben elsősorban a nagy számú és összegű követelésekre fog koncentrálni, amelyben partnerei a közműszolgáltatók mellett bankok, és más pénzügyi szolgáltatók lehetnek.

A pénzügyi szolgáltatások támogatása a társaság számára megfelelő lehetőséget teremt arra hogy szolgáltatásaival a határon túl is megjelenjen, elsőként Romániában.

HOZZÁSZÓLÁSOK