A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az elmúlt napokban több alkalommal is ellenőrzést tartott a köztéri plakátokkal foglalkozó Simicska Lajos érdekeltségeknél, a Mahír Citiyposter Kft.-nél és anyacégénél, a Publimont Kft-nél. A portál információ szerint először előbbinél jelentek meg fegyveres adónyomozók, majd a Publimontnál jelentek meg a hét közepén.

Az ellenőrzéseken több hónapnyi dokumentációt szállítottak el a cégtől: köztük a Jobbik "Ti loptok" címszavú plakátkampány-szerződései és címlistái mellett az MSZP-vel kötött üzleti megállapodást, valamint a Pokorni Zoltán vezette XII. kerület, Mazsihisz, valamint Magyar György ügyvéd szerződéseit is begyűjtötték. Hivatalosan egy névtelen személy tett bejelentést a NAV-nál ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás gyanújával. Papíron a 2016. január 1. és 2017. május 31. közötti könyvelés ellenőrizésére küldték ki a nyomozókat. A cégek szóvivője szerint koncepciós eljárás, megfélemlítő akció zajlik ellenük.

Simicska Lajos cégeinél, azóta, hogy a vállalkozó 2015 februárjában szakított Orbán Viktor miniszterelnökkel, folyamatosan csökkentek a bevételek. A tavalyi évben érdemi nyereséget csak a köztéri hirdetéssel foglalkozó érdekeltségei termeltek: a Mahir Cityposter 157 millió forintos, a Publimont 431 milliós, az Euro Publicity pedig 145 millió nyereséget könyvelt el.