Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagy többséggel elfogadta az Elmű és az Émász ma tartott közgyűlése az egyetemes szolgáltatói tevékenység átruházását közös társaságukra az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-re. A közös társaságot a két áramszolgáltató augusztus végén hozta létre, abból a célból, hogy ezután az végezze az egyetemes szolgáltatással kapcsolatos feladatokat.

Az Elmű és az Émász ugyanakkor egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonására irányuló kérelmet nyújt be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz.

A közgyűlések felhatalmazták a két cég igazgatóságát, hogy meghozzanak minden olyan döntést, megtegyenek minden olyan nyilatkozatot és aláírjanak minden olyan okiratot, amely szükséges az intézkedések végrehajtásához.

A gázpiac után az árampiacon is megjelenik az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. 2016 januárjában. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szeptember elején azt mondta, tartani tudják a tervezett ütemezést, a kormány és az RWE májusban aláírt szándéknyilatkozata alapján egyebek mellett átveszik az Elmű-Émász egyetemes szolgáltatási üzletágát.