Az ágazat hitelállománya öt százalékkal, betétállománya csaknem tízzel bővült, és az ágazat mérlegfőösszegében is nyolc százalékot meghaladó mértékű volt a növekedés (ami különösen a kereskedelmi bankok "karcsúsodásához" képest számíthat jelentős fejleménynek). A Széchenyi-kártyában piacvezető az integráció, amely a forgalomban levő plasztikok 42 százalékát adja, jól megy a Gazdakártya és jelentős várakozással tekintenek az agrárplasztikra.
Csicsáky Péter, a TakarékBank elnök-vezérigazgatója is elégedettségének adott hangot. A hitelintézet, de az egész integráció vonatkozásában is. A TakarékBank adózatlan profitja a bankadó nélkül 14 százalék feletti mértékben nőtt volna. A hitelportfólió minősége meglehetősen jónak mondható, a 90 napon túli lejárt hitelállománya mindössze 3,2 százalékot tett ki tavaly év végén. Jelentős fejleményként említette az elnök-vezérigazgató, hogy az idén tíz, a TÉSZ csoporthoz tartozó, takarékkal állapodtak meg a teljes bankkártya szolgáltatás ellátására. Új netes szolgáltatási rendszer indítottak, és fejlesztenek (a forint mellé már bekerültek a deviza tranzakciók, év közepétől pedig az értékpapír funkció is elérhető lesz majd). További változásként pedig rövidesen indul az e-commerce platform.

A bank tőkemegfelelési mutatója 12,49 százalék. Csicsáky kiemelte, hogy a tőkeellátást részvényre konvertálható kötvények révén, gördülő tőkeemeléssel oldják meg a tulajdonosok. Tavaly meg is történt az első opciók lehívása, ami sikeres tőkeemelésnek minősíthető. A következő ilyen aktusra két év múlva kerül majd sor.

Bodnár Ottó, az Országos Intézményvédelmi Alap (OTIVA) ügyvezetője kiemelte:a szektor prudencuálisan igen stabil, a takarékok 110 milliárd forint szavatoló tőkével rendelkeznek, az OTIVA pedig további 10 millárd forintos tartalékával tud szükség esetén segíteni. Bodnár hangsúlyozta: az előbbiek mellett figyelembe kell venni a takarékok összefogásának erejét is.