Jól járhat a Matolcsy-unokatestvér cége - verseny sem volt

A jegybankelnök unokatestvéréhez köthető New Wave Media a Cdata Térképtárral közösen fejlesztette ki a MÁV és a Volán közös menetrendi keresőjét. A Menetrendek.hu reklámfelületét a New Wave által megvett Origo értékesíti, s az oldalon helyet kaptak lapjainak, a Vs-nek és az Origo-lapcsaládnak a hírei is - így várhatóan rengeteg új látogatót könyvelhetnek majd el. Pályázat nem volt, az értékesítési igazgató szerint csak ajánlatot tettek a Volánnak, az pedig elfogadta - írja az mno.hu.
Napi.hu, 2016. április 2. szombat, 13:17
Fotó: Napi.hu

A MÁV-Start Zrt. és a Volán Egyesülés pénteken adott ki közleményt arról, hogy elindult a MÁV és a Volán közös menetrendi keresője. A Menetrendek.hu oldalon a kereső alatt hír- és reklámtartalmak borítják be a képernyőt (Vs.hu, Origo életmód szekciója: Life.hu, illetve a Welovebudapest.com hírei). Az impresszumból kiderül, a Matolcsy György jegybankelnök milliárdos unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz köthető, a Vs.hu-t is üzemeltető New Wave Media Kft. és a CData-Térképtár Kft. felelős a Menedtrendek.hu üzemeltetéséért, míg a reklámhelyeket az Origo Zrt. értékesíti - írja a Magyar Nemzet Online (MNO). Az Origót december közepén vásárolta meg 4,2 milliárd forintért a Magyar Telekomtól a New Wave Media.

A Webaudit.hu mérései szerint a Menetrendek.hu-t naponta átlagosan 124 ezren látogatják, nagyjából annyian, mint a Vs.hu-t. A volános oldal kattintásszámot és reklámbevételt generálhat a New Wave lapjainak.

Az új látogatók elérését említette elsődleges indokként Szilágyi Dániel, a New Wave értékesítési igazgatója az MNO-nak; mint mondta, a Cdata Térképtárral közösen egyszerűen megkeresték a Volán Egyesülést ajánlatukkal, a közlekedési vállalat pedig rábólintott a fejlesztésre. Pénzforgalomról nem volt szó, egyébként minden ilyen jellegű adat üzleti titoknak minősül - tette hozzá.

Az MNO kereste a Volán Egyesülést is, hogy milyen módon választották ki a New Wave-et és társát, választ egyelőre nem kaptak.

Van még mit fejleszteni

A dizájnos új oldalba azonban nem sikerült integrálni a jegyértékesítést, így, ha buszjegyet akarunk venni, a Volánbusz.hu, illetve vonatjegynél az Elvira oldalát kell felkeresni - ezekre még link sem mutat a Menetrendek.hu-ról.

A New Wave-lapcsoporthoz tartozó Köpönyeg.hu-t azonban sikerült beépíteni az új menetrendoldalba, így azt megtudhatjuk, a kiválasztott állomáson hány fok lesz - jegyzi meg az MNO.

HOZZÁSZÓLÁSOK