Jól megy a Gránit Banknak

Rekord mértékű, több, mint 88 százalékos hitelállomány bővülésről és 71 százalékos adózás előtti eredménynövekedésről számolt be a Gránit Bank Zrt. vezetése a március 31-én tartott közgyűlésen.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 31. péntek, 16:27
Fotó: Napi.hu

A Gránit Bank éves közgyűlésén a részvényesek elfogadták a Bank 2016-os Éves Jelentését. A 2016-ra tervezett 180 milliárd forintot jelentősen meghaladva, 228 milliárd forint fölötti mérlegfőösszeggel zárta az elmúlt évet a Gránit Bank Zrt. miközben nyeresége is 240 millió forintra nőtt az előző évi 140 millió forinthoz viszonyítva.

2016 végén a bank hitelállománya meghaladta a 100 milliárd forintot, amely közel kétszerese az előző év végi értéknek. A hitelintézet betétállománya egy év alatt 55 százalékkal nőtt és meghaladta a 176 milliárd forintot, az ügyfélszám jelentősen bővült, több mint 30 ezer ügyfélszámlát kezel a bank.

A hitelállomány bővülése meghaladta a 88 százalékot, miközben a portfólió minősége továbbra is kiváló.

A részvényesek 1,12 milliárd forint tőkeemelésről, munkavállalói részvényprogramról, valamint az eredmény tartalékba helyezéséről is döntöttek a hitelintézet közgyűlésén. (Újdonsággal állt elő a Gránit Bank.)

A kormány elégedett a kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet fejlődésével - mondta Varga Mihály a bank közgyűlésén az NGM közleménye szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

makkmarci, 2017.03.31 21:08

Hogy is van ez?
bankok extraprofit magyarnépkizsákmányolása elvtársak?
vagy most már ez nem gond aljadékok?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html