Jól megy a magyar bútoráruháznak

Kétszámjegyű növekedésre, 4 milliárd forintos árbevételre számít az RS csoport idén a tavalyi 3,5 milliárd forint után - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. október 31. kedd, 19:07
Fotó: Shutterstock

Az építőipar fellendülése egyértelműen érezhető a magyar tulajdonú bútoráruház forgalmában, augusztus óta minden hónapban 10 százalék felett nő az árbevétel az előző év azonos időszakához képest - mondta Pólya Ádám, a 25 évvel ezelőtt alapított RS vezérigazgatója. Erős év végi forgalomra számítanak.

A várakozások szerint eredményük az idén 80-100 millió forint körül lesz a 2016-os 2 millió forint után.

A cégcsoportnak két áruháza van Budapesten, illetve két helyen értékesíti bútorait Budaörsön. A növekedési hitelprogram lehetőségével élve saját tulajdonba vették a korábban bérelt központi ingatlanukat - tette hozzá a vezérigazgató.

Az RS közvetlenül 110 munkavállalót foglalkoztat, közvetve 180-200 embernek adnak munkát.

Az RS a legnagyobb magyar tulajdonú bútoráruház. Terveik szerint továbbra sem nyitnak a lakberendezési termékek, kiegészítők felé, változatlanul a bútorok értékesítésére koncentrálnak.

Felénél jár a cég hároméves programja, amelynek keretében megújult áruházaik külseje, folyik a belső felújítás, fejlesztették az online értékesítést, és bővült a termékkínálat.

Beszállítóik 96 százaléka magyar vállalkozás, az áruház által kínált több ezer bútor 91 százaléka magyar gyártású termék.

HOZZÁSZÓLÁSOK