Jól megy a Market Építőnek

Csak kicsivel, de tovább nőtt tavaly Garancsi István cégbirodalmának zászlóshajója, a Market Építő Zrt. – olvasta ki a Népszabadság a társaság frissen nyilvánosságra került beszámolójából.
Napi.hu, 2016. május 31. kedd, 09:05
Fotó: Napi.hu

Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. forgalma tavaly átlépte az 50 milliárd forintos határt - írta a lap. Az adózott profit viszont a megelőző évi hatodára, közel 180 millióra esett vissza, igaz, 2014-ben 880 millió forintot fizettek ki osztalékként.

A Népszabadság szerint ez azonban biztosan csak a kezdet, a Market Építő húzhatja fel ugyanis a 2017-es úszóvébé uszodakomplexumát, de olyan munkáik is vannak még, mint a diósgyőri futballklub edzőközpontja vagy a komáromi kikötő fejlesztése.

Ez volt Garancsi István - akinek a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 kiadvány 24 milliárd forintra becsülte a vagyonát, ezzel a harmincadik legmódosabb magyar - első teljes éve a magasépítésre specializálódott Market Építőben, amelyben egy másik cégén keresztül 2014 őszén szerzett többségi tulajdonrészt.

HOZZÁSZÓLÁSOK