Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Korábban a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője volt Homlok Zsolt, míg 2016 szeptemberében el nem bocsátották. Még a cégnél megbízása volt a sokat emlegetett felcsúti kisvasút kivitelezése.  De Mészáros Lőrinccel - aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A leggazdagabb 2018-as listája szerint a második legmódosabb magyar - a dél-balatoni vasút 100 milliárd forintos megaberuházásában is együtt dolgoztak.

Aztán a 2016. novemberben megalapított saját vállalkozásával, a Homlok Zrt. vasútépítővel konzorciumi tagként elnyert egy 5,5 milliárdos munkát a MÁV Zrt.-től, a kisvárdai vasútállomás és környezete fejlesztésére. A projektben Mészáros Lőrinc R-Kordja volt alvállalkozó. Azóta pedig több beruházást is elnyert, többek közt tavaly egy vasútépítési több milliárdos projektet is visz december óta.

A Homlok-cégek közül a leglátványosabban a Vasútvill teljesített tavaly: 7,3 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 3,1 milliárd forint után, a 676 millió forintos veszteséget pedig 1,8 milliárd forint nyereségbe fordította. A mérlegbeszámoló szerint 1,14 milliárd forint osztalék kifizetését javasolta az ügyvezetés. Az Opten adatbázisa alapján a Vasútvill 100 százalékos tulajdonosa a Csehországban bejegyzett Rafinanz Promotion CZ s.r.o., utóbbiban 75 százalékot birtokol Mészáros veje a cseh cégjegyzék szerint, ennek alapján 855 millió forintot vehet ki a cégből Homlok Zsolt - derül ki a portál összefoglalójából.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.