Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelzálogbank két, fix kamatozású jelzáloglevelet ajánlott fel a befektetőknek megvásárlásra programforgalmazói kör bevonásával, nyilvános tőzsdei aukció formájában.

A 2016-2017-es, 200 milliárd forint keretösszegű jelzáloglevél-kibocsátási programja keretében a jelzálog-hitelintézet első ízben egy hároméves, 2 százalék fix kamatozású, és egy ötéves lejáratú, 2,5 százalék fix kamatozású jelzáloglevél-sorozatot hozott forgalomba. Az értékpapír-sorozatokat 2016. október 19-ével bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére.

A két jelzáloglevél-sorozatra összesen több mint 72 milliárd forint össznévértékű ajánlatot nyújtottak be a befektetők, melyből a kibocsátó több mint 20 milliárd forintot fogadott el. A hároméves sorozatból kibocsátott, több mint 10 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 1,9 százalék, míg az ötévesből elfogadott, megközelítőleg 10 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 2,48 százalék. Az Erste Jelzálogbank Zrt. ezzel megkezdte két nagyobb méretű, likvid sorozat felépítését.

A hozamfelárak alakulása és a beérkező ajánlatok nagysága azt bizonyítja, hogy erős befektetői érdeklődés kísérte az első jelzáloglevél-sorozatok nyilvános forgalomba hozatalát. A kibocsátó rendszeres tőkepiaci jelenléttel a két sorozat rábocsátása mellett, további jelzáloglevél-sorozatok forgalomba hozatalát is tervezi a kibocsátási programja keretében - olvasható a bejelentésben.