Forintosítással összefüggő hitelkiváltás tavaly 10,09 milliárd forint értékben a CIB Bankban valósult meg. Az időszakon belül is kiemelkedő volt az augusztus, szeptember és október hónap a bankban: augusztusban az összes hitelkiváltás 28 százaléka, szeptemberben 29 százaléka, míg októberben 40 százaléka a CIB Bankban teljesült.

A hitelkiváltók több mint 80 százaléka más banktól érkezett. A kampánynak köszönhetően a CIB Bank piaci részesedése a havi új lakossági jelzáloghitel folyósításokban több mint 10 százalékra nőtt 2015-ben.

Idén új szolgáltatást is bevezetett a bank: egyszerű és díjmentes előminősítési lehetőséget kínál mindazoknak, akik hitelfelvételt terveznek lakásvásárlásukhoz. Az érdeklődők már a lakás kiválasztása előtt fél évvel megtudhatják, mekkora összegű jelzáloghitelt kaphatnak, így ennek megfelelően kezdhetik meg az ingatlankeresést.

A szolgáltatást az első 6 hónapban a bank a BankRáció.hu-val együttműködve nyújtja. A hitel keretösszegének megállapításához csupán jövedelemigazolásra vagy a jövedelem megállapításához szükséges más dokumentumra, illetve bankszámlakivonatra van szükség. A maximálisan nyújtható hitelösszeg meghatározását követően az érdeklődő kap egy igazolást, amely szerint a bank 6 hónapig garantálja a hitelösszeget, azaz az érdeklődőnek 6 hónap áll rendelkezésére az ingatlan megtalálására. A lakás kiválasztását követően a bankhoz már csak az ingatlannal kapcsolatos dokumentációt kell benyújtani, tehát nincs szükség ismét a munkáltatói igazolásra, vagy a bankszámlakivonatra.