BUX
39138

Jól teljesített a CA-CIB magyar leánya

A Crédit Agricole csoport a második negyedévben 881 millió eurós adózott eredményt elérve, 2,4 milliárd eurós nyereséggel zárta 2011 első félévét. A magyar fióktelep eredményét tekintve jelentős előrelépést ért el.

NAPI, 2011. augusztus 25. csütörtök, 16:33

A csoport eredménye 30,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A csoport befektetési bankja, a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank (CA-CIB) a márciusban elfogadott üzleti tervnek megfelelően 321 millió eurós adózott eredményt ért el a második negyedévben; ezzel az első féléves eredmény 709 millió euróra emelkedett, ami 13,5 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest - közölte a társaság.

A kedvezőtlen üzleti hangulatban az eredmény növekedésnek további forrása a kiadások kordában tartása volt, a kiadás-bevétel arány a félév egészét tekintve 60 százalék körül maradt - hangsúlyozza a bank közleménye.

A csoport magyarországi fióktelepe adózott eredményét tekintve jelentős előrelépést ért el.

A tavalyi első félévi 400 millió forintos adózott eredményhez képest a magyar bank idén 700 millió forintos adózott eredményt ért el - mondta Molontay Tamás, a CA-CIB Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója. A mérlegfőösszeg az előző év első félévéhez képest lényegében nem változott: idén 158 milliárd forint, akkor 159 milliárd forint volt. A kihelyezett hitelek összege ebben az összehasonlításban némiképp visszaesett, a tavalyi első félévi 73 milliárd forintot idén 65 milliárd forint követte. Ezzel szemben az ügyfelek betétállománya 47 milliárd forintról 56 milliárd forintra emelkedett.

Európa sérülékenységét tekintve az első negyedév végén kétségkívül biztatóbbak voltak a kilátások, mint most, de továbbra is bízunk benne, hogy a nyitott magyar gazdaság rövid távú kilátásait Európa erősebb országainak közvetlen és közvetett hatása legalább szinten tartja, és belső keresletünk a második félévben lassú növekedésnek indulhat - nyilatkozta Molontay.