A Napi Gazdaság keddi számának cikke

Amíg az Eb előtti héten a fogadók összesen 652 millió forint értékű tétet fizettek be, ez a csoportkör meccsei alatt 946 millióra emelkedett, majd a véghajrá hete volt a legkomolyabb bevételi forrás: a 24. héten 1 milliárd 482 milliós forgalmat regisztráltak a lottózókban és az online felületen. A csoportkör után 15 százalékos csökkenés következett, mivel kevesebb mérkőzésére lehetett fogadni. (Igaz, bár elkészült a zrt. új online sportfogadási oldala, az csak az Eb után lesz elérhető a fogadók számára − a szerk.)

A legtöbb pénzt a Németország−Görögország negyeddöntő mérkőzéshez kapcsolódva kockáztatták a tippmixelők: több mint 328 milliót tettek fel 308 ezer szelvényen. A németek 4−2-es győzelme a legtöbb fogadónak jól "kamatozott", hiszen összességében több mint 436 millió forint nyereményt könyvelhettek el az eseményen − annak ellenére, hogy a papírforma a tippmixen sem fizetett túl sokat

Sokkal komolyabb pénzt kaszált az a szolnoki tippelő, aki alig fél órával az orosz−görög meccs előtt közel egymilliót tett a hellénekre, s 5 milliót nyert vele. A legsikeresebb fogadó hét sikeres tippjével 300 forintra 133 ezret nyert, míg egy budapesti tippmixelő 800 forintot szánt a játékra, hat tippet jelölt helyesen, s ezzel 349 ezer forintot könyvelhetett el.

A "papírforma" felborulását leginkább a Svédország−Franciaország mérkőzésen érezhették a fogadók: 78 ezernél több fogadásból mindössze 8422-en hittek a svédekben.

A legnagyobb fogadói bukás a holland−dán meccs volt: 145 ezer fogadóból alig 3,5 ezren tippeltek dán győzelmet.