Jön a fekete péntek - így verik át a szédületes leárazásoknál!

Trükkös árakkal csábítja a vevőket a webáruházak egy része, ami különösen dühítő lehet a bő egy hónap múlva esedékes fekete péntekhez kapcsolódó óriási leárazások idején. A legolcsóbbnak tűnő áruk esetén nagy a veszély, hogy átverik a vevőt.
Komócsin Sándor, 2017. október 9. hétfő, 08:51
Fotó: Reuters

Sokan használnak az interneten ár-összehasonlító szolgáltatásokat, amelyek azonban csak elvileg nyújtanak pontos eligazítást arról, hogy adott termék, hol kapható meg a legolcsóbban - írja a Magyar Nemzet. Az internetes boltok egy része úgy veri át ezeket a rendszereket, hogy nem létező termékeket hirdet a portálján nagyon olcsón.

Amikor aztán a boldog vevő megrendeli az árut valamilyen indokkal - elfogyott a raktáról, vége az akciónak stb. - elhárítják a kérését, és vagy egy gyengébb  minőségű hasonló terméket ajánlanak fel, vagy egy hasonlót drágábban. A vevők egy része ilyenkor bölcsen távozik a site-ról, ám sokan megalkudnak a helyzettel.

A napilap körkérdése alapján kiderült, hogy sokan jártak már így mobiltelefon, karóra, kutyatáp, nyomtatópapír és sok más árucikk rendelésénél.

Vita alakulhat ki a webáruház és a vevő között arról is, hogy az előbbi melyik ígérete számít "hivatalos" árajánlatnak. Egyes cégek ugyanis azon a címen emelhetik az árat, hogy korábbi ajánlatuk még nem a végső szavuk volt. Szakértők szerint ezekben az esetekben a rámenős ügyfeleknek van esélyük arra, hogy elkerüljék az átverést, mert a boltok kerülik az imázsukat romboló botrányokat.

(A nyitókép forrása: Reuters)

HOZZÁSZÓLÁSOK