Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A húsvét miatt négynapos hosszú hétvége következik, ez pedig a boltok nyitvatartási forgatókönyvét is alaposan átírja. A boltok többsége, köztük a nagy hálózatokhoz tartozó üzletek pénteken, vasárnap és hétfőn is zárva lesznek, csak szombaton nyithatnak ki.

Ez azt is jelenti, hogy csütörtökön jó eséllyel a legnagyobb boltláncok egységeiben az átlagosnál többen lesznek. Ha mégis szükség lesz élelmiszerekre a hosszú hétvégén, akkor azért találhatunk nyitva tartó boltokat. A Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza körképéből kiderül, hova lehet majd menni.

Benzinkutas boltok

Az egyik legkézenfekvőbb megoldást azok a benzinkutas boltok jelentik, amelyek élelmiszerrészleggel vannak kiegészítve. Ilyenek például az OMV-kutakon működfő Spar Expresszek, de a Mol Fresh Cornerei és a Lukoil Despar nevű üzletei is. Ezekből több tucat érhető el országszerte, többek között a Balaton mellett. Ezek a benzinkutas üzletek például pékárukat, mirelit élelmiszereket, csomagolt felvágottakat is kínálnak. A benzinkutas boltok listáját itt, itt és itt találja.

Nonstopok

A fővárosban számos boltot működtető Manna- és Roni-üzletek is várhatóan elérhetőek lesznek az ünnepnapokon. Emellett az év minden napján éjjel-nappali üzemmódban működő boltokra is számítani lehet, ezek között azonban lehetnek olyanok, amelyek egy-egy nap zárva tartanak.

Hagyományos üzletek

A magyar boltláncok - Reál, CBA, Coop - hálózatában sok olyan bolt van országszerte, amelyek szintén kivételek lesznek a hosszú hétvégén. A Coopok nyitvatartási idejéről itt, a CBA-akról itt, a Reálokról pedig itt kaphat részletes információt.  A Spar-hálózatban is vannak olyan franchise-egységek, amelyek szintén nyitva lesznek. Ezekről itt kaphat információt. t találja.

Patikák között is lesznek kivételek

Az élelmiszerek és mindennapos termékek mellett különböző gyógyszerekre is szükség lehet, ebben az esetben a hosszú hétvégén az ügyeletes patikákat kell felkeresni. Ezeket megyei bontásban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet patikakeresőjében találja.