Jön az agrár Széchenyi kártya

Megjelent az Agrár Széchenyi Kártya bevezetéséről szóló minisztériumi rendelet. A program a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint a gazdasági válság és az elemi károk által leginkább sújtott őstermelőknek, családi gazdaságoknak, összességében az agrár kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget.
NAPI, 2011. május 19. csütörtök, 09:12
Fotó:

A gazdák a kedvezményes folyószámlahitelt a KAVOSZ, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) közös részvénytársasága által kiadott üzletszabályzat megjelenését követően igényelhetik, előreláthatólag júniustól.

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel az agrárágazat egészét felöleli (mezőgazdasági termelés, - feldolgozás, - forgalmazás valamint vadászat, halászat, erdészet).

Azok a vállalkozások és természetes személyek (többek között őstermelők, családi gazdálkodók, kistermelők) igényelhetnek kedvezményes hitelt, akik megfelelnek a kis- és középvállalkozások (KKV-k) jogszabályban meghatározott feltételeinek.

A hitel összege minimum 500 ezer forint és maximum 25 millió forint lehet.

A támogatás a teljes hitelösszegre és a teljes futamidőre évi 2 százalékpont kamattámogatás.

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel futamideje 3 év, típusa szabad felhasználású hitel.

A kedvezményes folyószámlahitel felvételét az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalása segíti.

Az éves kezességvállalási díj 50 százalékát az állam átvállalja a "de minimis támogatások" figyelembevételével.

HOZZÁSZÓLÁSOK