Áprilisban indul a magyar Euronews csatorna - jelentette be Michael Peters, az európai nemzetközi hírtelevízió elnöke. Az Euronews minden platformján jelen lesz: a televízió mellett, rádión és mobilon is. A magyar lesz a televízió 13. nyelve. A nemzetközi televízió non-stop magyar szolgáltatása több mint 35 fős stábbal indul. A munkatársak egy része a budapesti, másik részük pedig a lyoni központban, illetve a brüsszeli irodában dolgozik. A Euronews Groups száz százalékos leányvállalatként működő Euronews Magyarország a magyar törvények hatálya alatt működik majd.

Egyrészt a csatorna által a világ különböző tájain készített riportokat látják majd el saját, magyar nyelvű kommentárokkal a magyar nézők számára, másrészt az állandó tudósítók Magyarországról készítenek híreket, amelyeket a Euronews a világ minden táján sugározni fog, és így a csatornán a korábbiaknál többször lesz szó az országról. A magyar nyelvű adást teljes egészében helyi hírszerkesztőség álltja elő. A csatorna elnöke korábban jelezte, a Euronews szeretne "helyi partnert" is bevonni a műsorgyártásba. (Michael Peters a keddi sajtótájékozatón elmondta, hogy ma tárgyalt az MTVA vezetőivel és kormányzati szereplőknek is bemutatta a projektet, részletekről nem szólt).

A Napi Gazdaság azon kérdése, hogy az Euronews magyar nyelvű csatornájának indítása lesz-e, és ha igen, milyen hatással a magyar hírtelevíziózásra és benne a Hír TV-re, Liszkay Gábor, a csatorna elnöke korábban azt mondta: "Számos felmérés áll a szakma rendelkezésére a magyar médiafogyasztási és ezen belül a hírfogyasztási szokásokról. Ezekből egyértelműen kiderül, hogy hazánkban a hírpiacon belül a televíziós szegmens nem számottevő. Michael Peters sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy műsorpolitikájuk egyik fő oszlopa a globális hírek továbbítása. Sajnos a magyar hírfogyasztók zömét elsősorban a belföldi hírek érdeklik. Mindezekből következően az Euronews magyarországi megjelenése alapvetően nem fogja befolyásolni ezt a szűk piacot. Mindazonáltal sikereket kívánunk nekik, mert egy esetlegesen konkurenciává váló csatorna minket is jobb teljesítményre ösztönözne."