Jön az újabb Mercedes Kecskemétről

Rövidesen egy újabb Mercedes modell sorozat gyártása kezdődik el Kecskeméten, a CLA kupé áprilisban jelenik meg a szalonokban.
Diószegi József, 2013. január 14. hétfő, 12:55
Fotó: Napi.hu

Újabb Mercedes-Benz személyautósorozat gyártása kezdődik meg rövidesen Kecskeméten - jelentette be a társaság.  A Mercedes CLA kupé 2013. áprilisában jelenik meg a kereskedésekben.

A Mercedes "B osztály" sorozatgyártása 2012. márciusában indult. A Daimler 800 millió eurót költött a kecskeméti új üzem építésre. Kecskeméten minden munkafázis megtalálható a préseléstől kezdve az összeszerelésig, vagyis teljes körű járműgyártás keretében készül évente 100-120 ezer autó.  Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen arányban oszlik meg a termelés a különböző modellek között.

A Mercedes-gyár szerepe messze túlnyúlik az üzem határain vagy a GDP-növekedésben majd mérhető hatásán, hiszen például a szükséges alapanyagokat 17, magyarországi telephelyet működtető beszállító biztosítja, ami több száz millió eurós megrendelést jelent. A kecskeméti gyárban már háromezren dolgoznak, a beszállítókkal együtt a közvetve foglalkoztatottak száma ennél jóval magasabb.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.01.14 15:44

Klassz!

Megmentőnk a Benz.

Úgy megdobja a GDP-nket, hogy attól kódulunk!

Direkte a mi kedvünkért vásárolják fel ázsiai rokonaink őket!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.01.14 15:40

Még egy- két autógyár kellene ,és elég ...,mondjuk egy BMW/Miskolcra /..,egy KIA ../Pécsre/....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html