Jönnek a mozgó dohányárusok?

Többszörös volt a túljelentkezés a nemzeti dohányboltok koncessziós szerződéseire, mindössze néhány kisebb településen nem nyitnak ilyen üzletet, ezeken végső esetben mozgó dohányárusoktól vásárolhatnak majd a helyiek - írja a szombati Magyar Hírlap.
MTI-Eco, 2013. február 23. szombat, 10:42
Fotó: Napi.hu

A napilap cikke ismerteti, hogy pénteken járt le a dohánytermékek kiskereskedelmi koncessziós pályázatainak benyújtási határideje. Mivel a kiírás óta eltelt időben módosultak a feltételek - kibővült a nemzeti dohányboltokban kínált termékek köre -, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. lehetővé tette, hogy a már benyújtott tendereket a pályázók kiegészítsék.

Adorjánné Pordán Éva, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének titkára a lapnak elmondta, hogy a hétezer koncessziós szerződésre többszörös volt a túljelentkezés, a módosító javaslat hatására pedig azok is kedvet kaptak, akik eddig féltek, hogy nem éri meg a trafikok üzemeltetése. Egy-egy dohánybolt kezdeti beruházása ugyanis - az első árukészlettel együtt - eléri a 4,5-5 millió forintot. A forgalmas helyen lévő trafikoknál ez a költség hamar megtérül, a kistelepüléseken azonban kétséges a dohánytermékek árusításának jövője. A kétezer fő alatti településeken ugyanis nem valószínű, hogy lesz akkora forgalma a boltosnak, hogy megérje trafikot üzemeltetni - tette hozzá a titkár. Ezért ott nem biztos, hogy minden koncessziós szerződés elkel, végső esetben mozgó dohányárusoktól vásárolhatnak a helyiek - olvasható a Magyar Hírlapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.02.23 18:00

Papírneműt is árulhat majd a bolt?

Mert régen, a Kádár-korban is, a kisboltokban ilyesmit lehetett kapni.

S a "mi nem leszünk Kádár" szöveg ellenére arrafelé haladunk, hoyg Kádár kort utánozzon a Kétharmad.

Jó, sokkal több, aljasabb hazugsággal, de mégis...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html