Jönnek az újabb stratégiai megállapodások

Újabb négy magyarországi nagybefektetővel köt stratégiai megállapodást a kormány a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint.
MTI-Eco, 2013. május 30. csütörtök, 20:46

A felhatalmazás alapján a Denso Gyártó Magyarország Kft.-vel és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-vel a kormány nevében a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára, a Samsung Electronics Magyar Zrt.-vel a nemzetgazdasági miniszter, a Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt.-vel pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára írja majd alá a megállapodást.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár korábban elmondta, a kormány azért köt stratégiai megállapodásokat a Magyarországon jelen lévő külföldi tulajdonú nagyvállalatokkal, hogy a cégek nyereségük minél nagyobb részét fektessék be újra Magyarországon. A megállapodásokkal azt szeretnék elérni, hogy ezek az alapvetően külföldi tulajdonú és alapvetően exportra termelő cégek, "még jobban, még biztosabban, még kiszámíthatóbban érezzék itt magukat Magyarországon" - mondta az államtitkár.

A tervek szerint mintegy negyven megállapodás megkötését tervezi a kormány, eddig 23 megállapodást írtak alá.

HOZZÁSZÓLÁSOK