Jóváhagyta a GVH a százhalombattai fűtőmű eladását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy a Veolia Energia Magyarország Zrt. (korábbi nevén Dalkia Energia Zrt.) vegye át a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.-től a százhalombattai fűtőművet. Ezzel az egyik legfontosabb akadály hárult el a két fél között július elején aláírt, a Duna menti városban üzemelő fűtőművet működtető Dunai Hőtermelő Kft. megvételéről szóló megállapodás megvalósulása elől - közölte a Veolia.
Napi.hu, 2015. október 14. szerda, 09:38
Fotó: Napi.hu

Az alig több mint egy éve átadott, 25,2 MW névleges teljesítményű, korszerű fűtőmű összesen 4200 lakás hőenergia-szükségletét termeli meg a településen. A tranzakció a lakossági távhőszolgáltatást csak közvetve érinti, ugyanis ezért a szolgáltatásért a helyi, városi távhőszolgáltató társaság felel. Ez utóbbi áll közvetlenül szerződésben a százhalombattai fűtőművet működtető Dunai Hőtermelő Kft.-vel, tőle megvásárolva a távfűtési feladatai ellátásához szükséges hőmennyiséget.

A fűtőmű tulajdonosváltása a távfűtés napi működését nem befolyásolja, de mivel a városi távhőszolgáltató társaság a Dunai Hőtermelő Kft. kapacitásainak csak egy részét kötötte le a százhalombattai lakosság hőellátásának érdekében, adott a lehetőség további, ipari fogyasztók hőenergiával történő ellátására is - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK