Jövőre drágul a vonatjegy is

Jövőre átlagosan 4,5 százalékkal drágulnak a belföldi vonatjegyek, ám több tarifa - köztük az IC-pótjegy ára - nem változik. Akik otthon felejtették bérletüket, az idei dupláját fizetik 2005-ben.
NAPI Online, 2004. december 21. kedd, 13:33
Fotó:

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium döntése alapján 2005. január 1-jétől átlagosan a jövő évre tervezett infláció mértékével, 4,5 százalékkal drágulnak a belföldi vasúti közlekedés személyszállítási díjai - közölte a MÁV. Az árváltozás nem érint egyes díjakat: az InterCity pótjegy ára továbbra is 480 forint, az InterCityRapid pótjegy 600 forintba, az expressz vonatok helybiztosítása 130 forintba kerül január elseje után is.
Nem változnak a vonaton felszámítható pótdíjak sem, ám a bérletek, utazásra jogosító igazolványok utólagos bemutatásakor fizetendő kezelési költség a duplájára, 1000 forintra emelkedik.
Az elővételben megváltott vasúti jegyek - érvénytartamukon belül - felhasználhatóak utazásra. A keletbélyegzés nélkül vásárolt jegyek január elsejétől csak akkor érvényesek, ha a jegyáremelés miatti különbözetet a vasúti pénztáraknál megfizetik.

HOZZÁSZÓLÁSOK