Sikeres rendezvényen vagyunk túl - mondta el a hetedik Coop Rally zárórendezvényén, Sárváron a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója. Murányi László kiemelte: a Coop Gazdasági Csoport minden lehetőséget megragad, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar gyártók képesek kiváló minőségű termékek előállítására, és létezik egy stabilan, magas színvonalon működő élelmiszer-ipari gyártóbázis. Ennek népszerűsítésére szervezi meg üzletláncunk 2006 óta minden év szeptemberében a Coop Rally-t, hogy felhívjuk a figyelmet a tisztességesen és versenyképesen működő, valamint a biztonsági előírásoknak megfelelő élelmiszertermelőkre, hazai feldolgozókra. Az elmúlt hét alkalom már olyan összehasonlítási alapot nyújt, amely mutatja, az esemény évről évre folyamatos fejlődésen ment keresztül. Nőtt a résztvevők száma, de nőtt a versenyzők profizmusa és az állomáshelyek lelkesedése is - idézte fel a vezérigazgató. Hozzátette azt is: a növekvő médiaháttér segített abban, hogy egyre több emberhez jusson el a Rally üzenete: felhívni a figyelmet a minőségi magyar termékekre. Murányi László megerősítette azt is: a Coop készül a nyolcadik Rally megrendezésére is.


Az esemény fővédnökségét vállaló Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében a Rallyn szakmai védnökként részt vevő Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár is egyetértett ezzel. "A Coop Rally meghozta azt, amit vártunk tőle: ekkora plénum és sajtónyilvánosság előtt felhívni a figyelmet a magyar termékekre" - mondta el, kiemelve, a tárca célja az, hogy minél több magyar termék kerüljön a hazai és a külföldi boltok polcaira. Az államtitkár megerősítette: a minisztérium a jövőben is támogatni kívánja a rendezvényt, és terveik szerint jövőre Dr. Fazekas Sándor miniszter is részt venne rajta.

Az indulás

A Coop Rally ebben az évben tíz helyszínt érintett. A rajt a Szilasfood Kft. kistarcsai üzeménél volt, ezt követően a szakmai roadshow résztvevői a Dreher Sörgyárak Zrt. budapesti telephelyére, majd a Törley Pezsgőpincészet Kft. budafoki gyárába látogattak el. Innen a Kraft Foods Hungária Kft. székesfehérvári gyárában jártak, az első nap utolsó megállója pedig a Pannontej Zrt. veszprémi sajtüzeme volt. A második napot a Pápai Hús 1913 Kft.-nél kezdte a mezőny, majd a Coop Szolnok Zrt. téti üzletét látogatták meg. A következő állomás az Intersnack Magyarország Kft. győri üzeme volt, innen a Nestlé Hungária Kft. Purina állateledel-gyárába mentek, a cél pedig a Sága Foods Zrt. sárvári gyárában volt.
Az idén is balesetmentesen lezajló Rallyn a csaknem 90 versenyző csapat közül az első helyezést a FrieslandCampina Hungária Zrt. Juhász Kinga és Bornai Róbert alkotta csapata érte el, mögöttük a Demény Design és CO-OP Hungary Zrt., a harmadik helyen pedig a Laurel Kft. és a CO-OP Hungary Zrt. közös csapata végzett.

A zárórendezvényen különdíjat vehetett át a Szilasfood Kft., a Sága Foods Zrt., a Pannontej Zrt. kettőse, a CO-OP Hungary Zrt. és a Coop Szolnok Zrt., az Office Depot és a Class FM csapata.

 

A díjazottak