Jövőre gyakorlatilag egy hosszú hétvége sem lesz - vagyis az ünnepek környékén nem kerül el munkanap eltolásra - derül ki a szociális és munkaügyi miniszter rendelet-tervezetéből.

Idén szinte tobzódunk a hosszú hétvégékben - ilyen például az előttünk álló augusztus 20-i négynapos hétvége és karácsony is hasonlóan is hosszú hétvége lesz. A három- (húsvét, pünkösd) és négynapos hétvégék a belföldi turizmus ünnepének számít, ilyenkor rendre megtelnek a hazai szállodák - kisebb mértékben ez idén sem volt másként.

Jövőre viszont egyetlen klasszikus négynapos hétvége sem lesz, egyedül a jövő év december 24-e lesz úgy munkaszüneti nap, hogy azt december 11-én szombaton kelljen ledolgozni - derül ki a szociális és munkaügyi miniszter rendelet-tervezetéből.

A jövőben akár el is búcsúzhatunk a munkanapcserés hétvégéktől - ugyanis a nemzetközi fizetési forgalomban a munkanap áthelyezések gondot okoznak, így elképzelhető, hogy az euró bevezetésével együtt el kell majd búcsúzni a hosszú hétvégéktől. Ez ügyben még nincs döntés (momentán nem túl aktuális) - ráadásul 2010-et nem is érinti - derül ki minisztérium előterjesztéséből.