Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden megjelent a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) határozata a józsefvárosi közétkeztetési feladatokkal kapcsolatos átmeneti szolgáltatási szerződést illetően. Az önkormányzat fenntartja, hogy jogszerűnek tekinti saját eljárását és keresi a döntőbizottság határozatával szembeni jogorvoslat lehetőségét - tette közzé közleményét a kerület a Facebook-oldalán.

A helyhatóság szerint az átmeneti közétkeztetési szerződésre azért volt szükség, mert bebizonyosodott, hogy érvénytelen a korábbi kerületi közétkeztetési szerződés. A célunk a zavartalan működtetés az új közbeszerzési eljárás lefolytatásáig, amelynek eredményeként az eddiginél olcsóbb, jobb minőségű és törvényes szolgáltatást kívánunk biztosítani - olvasható a bejegyzésben.

A VIII. kerületi polgármester a veszélyhelyzet alatt döntött arról, hogy az önkormányzat lecseréli a régi közétkeztetési szolgáltatót, a Klassz Menza Kft.-t és átmeneti időre az Eurest Étteremüzemeltető Kft.-vel kötöttek szerződést, nettó 266 millió forint értékben. A szolgáltató kiválasztására rendkívüli sürgősségre hivatkozva hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást bonyolítottak le, amire a KD határozata szerint nem volt jogalapja az önkormányzatnak; az eljárást nyílt, meghívásos vagy tárgyalásos formában is lebonyolíthatták volna, az azokra előírt határidők tarthatók lettek volna a régi közétkeztetési szolgáltató szerződésének felmondási ideje alatt. A KD az önkormányzatra összesen 50 millió, az új cégre 5 millió forint bírságot szabott ki. Az ügyről részletesen itt olvashat.