Július végéig lehet licitálni a Tesco-gépekre

Meghaladta a 150 millió forintot azoknak az eszközöknek az értéke, amelyeket a magyarországi Tesco áruházakban lecseréltek és online értékesítettek.
Napi.hu, 2015. július 8. szerda, 10:08
Fotó: Reuters

Online aukciókon értékesíti a Tesco azokat az eszközeit, gépeit, amelyek az áruházakban, logisztikai központokban működtek és eljött a kötelező csere időpontja, vagy - az utóbbi időben - üzletbezárás miatt váltak feleslegessé. Az árverések szervezője arról tájékoztatott, hogy az elmúlt négy évben összesen 18 árverést tartottak, egy-egy aukción a tételek 85-90 százaléka azonnal elkelt.

Az Intergavel Aukciószervező intézi a licitek szervezését, lebonyolítását. Kocsis Csaba ügyvezető elmondta, hogy a befolyt összeg ez idő alatt már meghaladta a 150 millió forintot. A vásárlók leginkább a targoncák, konténerek, bálázógépek, sütőipari gépek iránt érdeklődnek, ezek szinte biztosan gazdára találnak. Nemrégiben komplett optikai szalonokat árvereztek el, azok között is szinte mindenre érkezett érvényes licit. Jelenleg is zajlik (július végéig) egy aukció, amelyen főként sütőipari gépekre licitálhatnak az érdeklődők.

A Tesco azért kedveli ezt az értékesítési formát, mert a licitálók versengése garantálja a legmagasabb eladási árat, valamint - szemben a nyílt, élő árveréssel - nincsen lehetőség az összebeszélésre, mindenki teljesen egyenlő feltételekkel indul. Kocsis Csaba hozzátette, csak vállalkozások regisztrálhatnak, ugyanis korábban néha problémát okozott, ha a magánszemély licitálók nem fizettek. A cégek közötti értékesítés jogilag biztonságosabb, amióta korlátozták a hozzáférést, alig fordul elő visszaélés.

Miután az együttműködés kölcsönösen előnyös, az árveréssorozat tovább folytatódik, ha lecserélnek eszközöket, vagy üzletbezárás miatt válnak feleslegessé berendezések - mondta az ügyvezető.

HOZZÁSZÓLÁSOK