BUX
37350

Június 30-ig kifizeti hitelezőit a Pápa Hús

Június 30-ig kifizeti hitelezőit a Pápai Hús 1913. Kft., miután szerdán aláírták a húsipari társaság és a Magyar Fejlesztési Bank képviselői azt a hitelszerződést, mely 3 milliárd 667 millió forint beruházási hitelhez és 500 millió forintos forgóeszközhitelhez juttatja a céget.

MTI-Eco, 2014. június 26. csütörtök, 22:05

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a több mint 4 milliárdos forrás - amely csütörtök délután megérkezett a cég számlájára - biztosítja a február 13-án jogerőssé vált csődegyezségben foglaltakat, így a június 30-ig történő kifizetést. A társaság megkezdte az utalásokat és a jogosultak követeléseinek kielégítését határidőre be is fejezi - írta.

Emlékeztetett: a város képviselő-testülete 2013. március 6-i rendkívüli ülésén döntött a tulajdonostársak üzletrészeinek megvásárlásáról és 1,2 milliárd forintos törzstőkeemelésről, de ez a tagi kölcsönökkel együtt sem volt elég a szállítói tartozásokra.

A cég a fizetőképesség megőrzése és a további működés biztosítása érdekében csődvédelem iránti kérelmet nyújtott be, amely 2013. július 11-én lépett hatályba. A vállalat csődeljárásának lezárásához és a reorganizációs tervek megvalósításához 2013. december 18-án kormányhatározat született. Emellett Pápa városa 200 millió forintos tagi kölcsönt is biztosít, amelyről keddi zárt ülésén döntött a képviselő-testület.