A vádirat szerint az ügy elsőrendű vádlottja - egy 34 éves férfi - Budapest területén éveken keresztül kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott. A vádlott a különböző típusú kábítószereket egy VII. kerületi - abban az időszakban nem üzemeltetett - vegyeskereskedésben, valamint egy szintén VII. kerületi lakásban tárolta, és előzetes egyeztetés alapján ezeken a helyeken adta át a vásárlók részére.

Az ügy két további vádlottja a kábítószerkereskedő vádlott két állandó vásárlója, valamint egy neki futárként besegítő másik férfi, aki a megbízása alapján szállította a kábítószert az egyik megrendelőjének. (Kábítószert és milliókat találtak egy budapesti sírásónál.)

A vádlottakat a rendőrség a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével éppen az egyik ilyen szállítás szervezése alkalmával érte tetten és fogta el. A nyomozó hatóság tagjai ezután a VII. kerületi üzlethelyiségben, illetve lakásban jelentős mennyiségű kábítószert, így összesen mintegy 3200 tablettát, valamint csaknem 10 kilogramm marihuánát találtak, valamint emellett a kábítószer-kereskedelemből származó, csaknem 5 millió forint készpénzt foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés. Az ügy többi vádlottjával szemben szintén kábítószer-kereskedelem, illetve kábítószer birtoklás a vád.