Kalapács alatt a volt festőüzem gépei

Hamarosan megindul Komáromban a BYD elektromos autóbuszok gyártása, méghozzá a cég saját, meglévő telephelyén. Ehhez azonban fel kell számolni a korábban ugyanitt működő festőüzem maradék eszközeit, amihez a cég az online árverést választotta - adta hírül az árverést bonyolító Intergavel.
Napi.hu, 2016. november 3. csütörtök, 09:55
Fotó: Napi.hu

Online aukción árusítja ki festőüzemének megmaradt eszközeit Komáromban a kínai BYD, hogy felszerelhesse hamarosan induló elektromos-autóbusz gyárát. A vállalat 2005 óta van jelen Magyarországon.

Most, közvetlenül az új buszüzem felszerelése előtt a cég korábbi, mobiltelefonok gyártásánál használt, műanyagfestéshez kapcsolódó berendezéseit árusítja ki. Az aukciós tétellistán korszerű, német gőzkazánok, UV gépek, festőboxok és -kabinok, kemencék, valamit számos, különböző teljesítményű légkezelő és légtisztító berendezés és más, a festőüzemben használt gép, segédberendezés szerepel.

A gépeket gyakorlatilag alig használták, mert a 2005-ben berendezett üzemben megszűnt a mobiltelefon-kellékgyártás, -festés, amikor a legfőbb megrendelő, a Nokia-Microsoft felszámolta tevékenységét - mondta el az aukcióról Kocsis Csaba, az árverést bonyolító Intergavel vezetője.

Nem a - világszerte mintegy 200 ezer embert foglalkoztató - BYD az első multinacionális vállalat, amelyik az online árverést választja feleslegessé vált eszközei eladására. Egyrészt így az eladónak semmi gondja nincs az értékesítéssel, másrészt biztos, hogy az aktuálisan elérhető legmagasabb piaci árat kapja eszközeiért, miközben a vevők is jól járnak, hiszen nem csak ebben az esetben, de általában is a technológia élvonalába tartozó, kifogástalan állapotú berendezések kerülnek kalapács alá.

HOZZÁSZÓLÁSOK