A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatásról intézkedik. A kamattámogatás olyan beruházási hitel esetén vehető igénybe, amelynek a futamideje legalább 3, de legfeljebb 10 év.

A kamattámogatásban részesíthető beruházási hitelek összege - beruházásonként és ügyfelenként - legalább 3 millió forint, de nem haladhatja meg

- az elsődleges mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó beruházások esetében az 1,3 milliárd forintot,

- a mezőgazdasági termékfeldolgozáshoz vagy -forgalmazáshoz és az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó beruházások esetében pedig a 2 milliárd forintot.

A kamattámogatás mértéke az ügyleti kamat 80 százaléka, de legfeljebb 2 százalékpont. További követelmény, hogy kamattámogatás csak azon kamatidőszakra nyújtható, amelynél a hiteldíj nem haladja meg a 2,5 százalék/év szintet.

A kamatidőszak hiteldíjának számításakor figyelembe kell venni az ügyleti kamatot, továbbá valamennyi, a hitelhez kapcsolódó, a hitelfelvevőt terhelő díjat, jutalékot.

A rendelet részletesen szabályozza a kamattámogatás igénylését és azt is, hogy milyen gépek vásárlása után jár a támogatás.