Kamerát kapnak a budapesti Combinók

Kamerákat szerelnek a Budapesten közlekedő Combino villamosokra, amelyeket összekötnek a forgalomirányítási központtal, és elkezdődhet egy utastájékoztató mobilalkalmazás fejlesztése is - közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI megkeresésére.
MTI, 2014. január 10. péntek, 15:59
Fotó: Napi.hu

A központ a múlt héten újabb közbeszerzést írt ki, amelyekben részben ezekre a feladatokra keresnek kivitelezőt.

A Combino villamosokra tervezett kamerákat összekötik az új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerrel (Futár), így vész esetén a forgalomirányító diszpécserek láthatják a kamerák képét és azonnal intézkedni tudnak, valamint a jogszabályoknak megfelelő felvételeket is készíthetnek.

A BKK tájékoztatása szerint a mobilalkalmazás fejlesztése nem volt benne az eredeti Futár-csomagban, mivel a 2009-ben készült tervek nem számolhattak azzal, hogy az okostelefonok és a mobilinternet ennyire széles körben terjed el.

Az új kiírás kitér egyes járművek külső és belső kijelzőire is. Ezt a kiegészítő beszerzést azért kellett kiírni a BKK szerint, mert újabb járművek érkeztek a BKK, illetve a BKV flottájába, és négyről hétre nőtt az illesztendő rendszerek száma. A beszerzéssel kilencven járművön végzik el a kijelzők cseréjét.

A beszerzés egy másik kiegészítésével a hajóközlekedést is integrálnák a rendszerbe, így már a vízi járművek fedélzetén is lenne hangos utastájékoztatás, valamint műholdas nyomkövető rendszer.

bkk
HOZZÁSZÓLÁSOK