Már a Váci úti Advance Tower épületében tavaly megnyílt a Kantin első étterme, most pedig a lánccá alakulnak és megkezdik a terjeszkedést - írja a Kantin hálozatnöveléséről a portál.

A budapesti terjeszkedést az irodapiacon bérlőképviselettel foglalkozó VLK Cresa segíti majd. A befektetés gazdái szerint a tartós gazdasági növekedés hatására megnőtt a kereslet a magasabb minőségi kategóriába sorolt irodák iránt, és az ingatlanfejlesztők is egyre gyakrabban terveznek be prémium kiegészítő szolgáltatásokat készülő projektjeiknél. Itt kap szerepet az étkezdelánc, amely az ételek minőségével akar kitűnni a piacon, miközben az ár nem rugaszkodott el a reálbérek szintjétől, amelyek viszont az elmúlt időszakban úgy emelkedtek, hogy a dolgozók már hajlandók többet költeni a napi étkezéseikre.

A kínálatban olyan fogások szerepelnek, mint például a sous-vide jércemell paradicsommártással és ruccolás burgonyapürével, görög csirkeburger fetával és tzatzikivel, karottafőzelék sült csirkenyárssal, lazac tormás céklapürével és jázminrizzsel; a desszertek közül pedig a meggyes máktorta vagy a gluténmentes túrótorta. Az éttermek kínálatában vannak wok ételek, vegetáriánus fogások, a nemzetközi és tradicionális magyar konyha ételei, illetve kávézórészleg is - számol be a portál az étlapról.