Kapolyi még nem lélegezhet fel

A Vértesi Erőmű ZRt. továbbra is fenntartja a Kapolyi László tulajdonában lévő System Consultinggal szembeni kártérítési követelését - közölte a tulajdonos MVM.
NAPI, 2010. február 26. péntek, 13:23
Fotó:

Február 24-én egyezségi megállapodást írt alá a Vértesi Erőmű (Vért) Zrt. és a Kapolyi László tulajdonában lévő System Consulting Zrt., utóbbi tegnap átutalta a szállítás ellenértékét, közel egymillió eurót a System Consulting Zrt. átutalta, a Vértesi Erőmű ZRt. a megállapodásnak megfelelően kezdeményezte a System Consulting Zrt. elleni felszámolási eljárás megszüntetését - közölte a társaság.

Az erőmű azonban hangsúlyozza, hogy a System Consulting által a Vértnek okozott több milliárd forint összegű kár megtérítése iránti kártérítési eljárás és a számlakövetelés teljesítése kapcsán indított felszámolási eljárás két, teljesen különböző ügy, amelyek semmilyen kapcsolatban nem állnak egymással.

Így a Vért továbbra is fenntartja követelését az áramszállítások meghiúsulása által okozott teljes kár megtérítése iránt - közölte a társaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK