Isszuk, de félreértjük a kapszulás kávékat

Sokan azt hiszik, hogy a kapszulás kávékon szereplő, erősségi szám a koffeintartalomra utal. Ez tévedés - hívja fel a figyelmet a Costa Coffee.
Szász Péter, 2020. november 19. csütörtök, 11:57
Fotó: Napi.hu

A koffeintartalom leginkább az arabica és a robusta fajtájú kávészemek arányától függ egy-egy csomagban: a robusta akár kétszer annyi koffeint is tartalmazhat, mint az arabica. Az erősség pedig, amit számmal jelölnek a csomagoláson, az íz intenzitását mutatja.

A kapszulás kávék egyre népszerűbbek Magyarországon, értékét tekintve a teljes kávé-kiskereskedelem 23 százalékát adja a Nielsen piackutató adatai szerint. Tavaly mintegy 1200 tonna, vagyis közel 170 millió darab kapszulás kávét értékesítettek nagyjából 13,4 milliárd forint értékben.

Eközben a szemes kávé részaránya a piacon 13 százalék. (A legnagyobb szereplő még mindig a hagyományos darált kávé - a szerk.)

A kapszulás kávék népszerűsége részben az egyszerűségnek (csak egy gombnyomás) részben pedig az állandó minőségnek köszönhető. Az elmúlt években pedig egyre több szereplő lépett be erre a piacra, köztük az olyan ismert márkák, mint a Costa.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.11.19 17:24

Jó a kapszulás kávé....csak sokkal drágább.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html