Bár a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok között vannak a tévék, házimozik, okostelefonok, notebookok, mégsem ezekből fogyott a legtöbb. Hanem az egykori NDK-gyártmányú, akkor Party Grill néven ismert szendvicssütő - ma már Kínában készülő - új, kevesebb mint 7 ezer forintos változata van a lista élén - közölte a Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza kérdésére az Extreme Digital.

A cégnél a mostani karácsonyi szezonban - november közepétől december harmadik hetéig - az idén átlagosan 38 ezer forint jutott egy-egy vásárlásra. Az adatokból az is kiderül, hogy már többen nézik át a kínálatot vagy vásárolnak okostelefonról, mint számítógépről. Ez fordulatot jelent: tavaly ugyanis a vásárlók 46 százaléka mobilról vagy táblagépről keresgélt, míg az idén már 53 százalékuk.

A vásárlók 47 százaléka egyébként a cég boltjaiba kéri a termékeket. Az átvételénél készpénzzel vagy kártyával fizetnek, az online bankkártyás fizetést csak a vevők 18 százaléka választotta. A legtöbb edigitalos online vásárló egyébként Budapesten, Pest megyében vagy Győr-Moson-Sopron megyében él.