Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A folyamatos bővülésre alapozott karrierépítés korszaka messzire tűnt, ezért a hierarchiában történő előrelépésnél más oldalról nézve az utánpótlás-biztosítás feladatai mellett elsősorban a szakmai ismeretek bővítésére, a nemzetközi csoporton belüli gyakorlatszerzés lehetőségeire, a tudásmegosztás és mentorálás teendőire lehet hangsúlyt helyezni a karrierprogramokban − mondták el az UniCredit szakértői.

Bizonytalan helyzetben talán még fontosabb, hogy a vállalat karrierlehetőségeket, karrierutakat mutasson kiváló munkatársainak, hiszen elkötelezettségük, kitartásuk jelentősen hat a vállalat jövedelemtermelő képességére − mondták el a CIB-nél, ahol ennek érdekében új karriermenedzsment-rendszer kidolgozásán munkálkodnak. A társaság nincs egyedül ezzel: hasonló folyamat zajlik az Allianz Hungáriánál és az Uniqa Biztosítónál is − utóbbinál Schall Krisztina hr-területvezető arról beszélt, hogy a teljesítményértékelési rendszer átalakításánál az eddigi szöveges kimenetű értékelést számszerűsítik, ezáltal a korábbi időszakkal és hasonló munkakörökkel összevetve összhasonlíthatóbbá válik az adott munkatárs teljesítménye.

Kopányiné Pécsi Judit, az Union humánpolitikai igazgatója szerint ugyanez konszernszinten zajlik: a cégcsoport törekszik arra, hogy munkatársai számára egyre több nemzetközi programot (fejlesztési és munkakör-rotációs és -mobilitás programokat) kínáljon, de lehetőség van a helyi vállalatok közötti rotációra vagy a belső álláspályázatok kínálta lehetőségek kihasználására is.

A Budapest Bank szerint versenyelőnyüket akkor tudják megőrizni, ha hangsúlyt helyeznek a munkatársak képzésére, karrierjük fejlesztésére. Új kezdeményezésként bevezették a Mobility programot, amelynek keretében bárkinek lehetősége van másik funkcionális terület megismerésére, egy-két hetet vagy akár egy hónapot eltöltve a kiválasztott munkakörben. A kollégák ezáltal szélesíteni tudják szakmai tudásukat, megismerhetik a társterületeket, ennek révén a bank egyes munkakörei még átláthatóbbá és átjárhatóbbá válnak.

A K&H-nál igyekeznek minden munkavállaló számára átláthatóvá tenni az egyes munkakörök belépési követelményeit és a kapcsolódó képzéseket: Toborzási-kiválasztási elveiknek megfelelően a belső kommunikációs rendszerük segítségével a munkavállalóik számára ismertté válnak a szervezetben megnyíló pozíciók.