Nem engedték fel a repülőre a segítő kutyát - kártérítést fizetnek

Ötszáz eurós, vagyis nagyjából 150 ezer forintos kártérítést fizet a Wizz Air annak a látássérült fiúnak, aki lemaradt a Londonba induló repülőről, mert vakvezető kutyáját nem engedték felszállni - idézi az RTL Klub Híradójában elhangzott riportot a hvg.hu.
Szepesi Anita, 2019. március 1. péntek, 22:07
Fotó: Napi.hu - Képünk illusztráció.

A 19 éves egyetemista minden nap Fülöppel, a képzett segítő labradorral közlekedik. Londoni útjukhoz állítása szerint minden szükséges papírt a légitársaság rendelkezésére bocsátott, azonban a beszállásnál további iratokat kértek tőle, végül le is késte a gépet. A Wizz Air a lemaradásért egy 20 eurós kuponnal kárpótolta volna, a kormányhivatal azonban felhívta figyelmét, hogy ilyen esetben az uniós jog szerint 500 eurós kártérítés jár - derül ki a riportból.

A Budapesti Kormányhivatal fel is szólította fel a légitársaságot a kártérítésre, amit a fiatalember jövő héten kap kézhez. A Wizz Air az RTL Klub kérdésére azt írta, csak elővigyázatosak voltak, de kompenzálják az utast a kellemetlenségért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.03.01 23:09

A Wizz Airnek az utas csak kolonc.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html