Fény derülhet Andy Vajna kaszinós adótitkaira is

Az adóhatóságnak a jövőben tájékoztatnia kell a szerencsejátékokért felelős minisztert a kaszinók adótitkairól. Eddig valamiért nem kellett.
Vég Márton, 2019. november 13. szerda, 14:55
Fotó: Pixabay

A jövőben már Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter is tudni fogja azoknak a kaszinóknak az adótitkait, amelyek megbízható szerencsejáték-szervezőként kaptak koncessziós jogot a kormánytól - derül ki abból a törvénymódosítási javaslatból, amit a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be a parlamentnek. A dokumentum szerint a Pénzügyminisztérium felügyelete alatt álló adóhatóságnak kell tájékoztatni a kaszinós adótitkokról a szerencsejáték-szervezés állami felügyeletéért is felelős Bártfai-Mager Andreát.

Ebből az is következik, hogy a szerencsejáték-szervezéséért is felelős tárca nélküli miniszter eddig nem látott rá azokra a kaszinós adózási adatokra, amelyek alapján megbízható szerencsejáték-szervezőnek mondhatja magát a koncessziókat elnyerő kaszinós cég. A szerencsejáték-törvény szerint az illetékes miniszter a megbízható szerencsejáték-szervezővel nyilvános pályázat kiírása nélkül is megkötheti a koncessziós szerződést. Ehhez megbízható szerencsejáték-szervezőnek kell lenni, aminek lazák a törvényi szabályai: elég, ha az adott cégnek nincsenek jelentős, 500 ezer forintot adótartozásai és nem kapott 5 millió forintnál nagyobb bírságot.

Ezeket az adótitkokat azonban eddig nem kapta meg a miniszter az adóhatóságtól. Nyilvános kaszinós pályázat nem is volt: mind a 11 hazai kaszinó megbízhatósági alapon kapott koncessziót. Így például a januárban elhunyt Andy Vajna cége öt budapesti kaszinót, vagy Rákosfalvy Zoltán a győri, a pécsi és a miskolci kaszinót. Bártfai-Mager Andrea tehát eddig nem látta, de ezentúl látni fogja, hogy a kaszinós cégek adózási szempontból megfelelnek a megbízhatóság szabályainak. Ezek alapján pedig évente beszámol a kormánynak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2019.11.14 18:45

Az a "valami" az, hogy fortélyos orbáni félelem és korrupció igazgat.... minden létező dolog, máris amint az alkotmányt eltörölték és nincs valós alkotmányunk (kb 8 éve), ezért bárki bármit megtehet aki hatalomban van illetve köreiben. Ezért aztán az egész törvényrendszert a szintén nem létező parlamenten átfosatták... amit csak akinek csak kedve volt... Vajnának kellett a kaszinó rendszer... rendben Andikám csalj csak lopj csak nyugodtan, nem kell semmiről beszámolnod, semmit adóznod, csak kézbe add le a 30%-ot és kész, azt csinálsz amit akarsz... ÍGY MEGY MINDEN 8 ÉVE AZ ORSZÁGBAN, ami fölött csak a fizeSS maffiának hatalma van... márpedig elég sok minden fölött van... kirabolták lepusztították az országot, elüldözték a fiatalokat és az értelmiségi elitet... minimum százezer milliárd lett eltüntetve féktelen korrupcióval... a magyar pedig nyomorog tovább... ez a szarbándiktatúra bája...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html