Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felvonók és sípályák üzemeltetői szerint az idei tél miatt természeti katasztrófa sújtotta térséggé kell nyilvánítani a sípályák területét, mert nagyon kevés hó esett, ami miatt műhóval kellett kipótolniuk a túl vékony hóréteget, ami jelentősen növelte a költségeiket. Az üzemeltetők szerint joguk van kárenyhítésre, olyanra, mint amilyet a mezőgazdászok kapnak természeti csapás, szárazság, árvíz vagy jégeső esetén - szemlézte a Vecer cikkét az MTI.

Az állami támogatások elengedhetetlen feltételei - egy időjárási viszonyok miatti rossz szezonban - a stabil működésnek és a fenntartható hegyi turizmus fejlődésének - mondta Danilo Brecelj, a felvonókat üzemeltetők szakmai egyesületének titkára.

Bernard Majhenic, Szlovénia legnagyobb síparadicsomának, a Maribor-Pohorje síközpontnak az igazgatója viszonylag elégedett a szezonnal. Az idei síidényben 120 napot lehetett síelni, de csak 50 napon volt használható minden pálya. Az enyhe tél miatt azonban az összes pályán pótolni kellet a havat, ami 40 százalékkal növelte a költségeket.

A síközpontok a legtöbb helyen március végéig még nyitva tartanak. Egy hete bezárt azonban a Kope, a Golte és a Kranjska Gora síterület, míg a Rogla és Bohinj-Vogel április elején még fogad síelőket. A valamivel magasabb Kanin-hegyen a síszezon akár májusig is eltarthat - írt a maribori lapra hivatkozva az MTI.