Megnyomják a gombot a kecskeméti Mercedes-gyárban

A Mecedes-Benz kecskeméti gyárban április 28-tól fokozatosan újraindul a termelés, először egy műszakban folyik majd a munka.
Csernátony Csaba, 2020. április 23. csütörtök, 10:21
Fotó: Napi.hu

A gyártás újraindításánál szigorú, minden munkatársra érvényes higiéniai és egészségvédelmi intézkedéseket vezetnek be, a munkatársak védelme és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében - írja az MTI a gyár közleményére hivatkozva.

A kecskeméti üzem március 17-én állította le a termelést a koronavírus-járvány miatt, miután az anyacég, a Daimler több euópai gyárában szünetet rendelt el. Az intézkedés érintette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát is, ahol a legtöbb területen szintén felfüggesztették a munkát március 20-tól.

Áprilisra - a gyártás leállásának időszakára nem fizetik ki az úgynevezett jelenléti bónuszt. Minden munkatársának alapbérét, valamint a 2018 végén kötött bérmegállapodás további elemeit - az ideiglenesen bevezetett egy- illetve kétműszakos gyártás ellenére - sikerült a gyár újraindítását követően is változatlanul megőrizni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.04.23 10:27

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html