A tavalyi év első negyedévében felmerült rendkívüli tételeket is figyelembe véve 19 százalékkal csökkent a nettó eredmény, 15,1 milliárdról 12,2 milliárd forintra.

A bankcsoporthoz tartozó K&H Biztosító 1,3 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el az idei első negyedévben, ami 20 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának nyereségét.

A bankcsoport működési bevételei éves összehasonlításban 7,7 százalékkal 39,5 milliárd forintra nőttek az első három hónapban, a nettó kamatbevétel 2,7 százalékkal, a nettó díjbevétel 9,3 százalékkal emelkedett.

Gombás Attila, a K&H csoport pénzügyi vezetője a közleményben ismertette: az év első három hónapjában a K&H 110 milliárd forint értékű új hitelt folyósított a lakossági, a kis- és középvállalkozói, valamint a nagyvállalati területen. A negyedév végére a fix kamatozású új lakáshitel-kihelyezések aránya az egy évvel ezelőtti 60 százalékról 96 százalékra nőtt. Az új jelzáloghitel-kihelyezés elérte a 24 milliárd forintot, ami éves összehasonlításban 24 százalékos növekedés.

A szakember hozzátette, a K&H is csatlakozik a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezéséhez, amely a fixkamatozású jelzáloghitelek népszerűsítésére irányul, így a pénzintézet év végéig tízezer ügyfelét értesíti a változó kamatozású jelzáloghitelük kiváltásának lehetőségéről 5 vagy 10 évre rögzített kamatozásúra.

A közleményben kiemelték, a K&H készül rá, hogy június 1-től az új lakossági államkötvényeket is felvegye portfóliójába, továbbá az új babaváró hitelt július 1-jétől. Az azonnali fizetési szolgáltatás bevezetésének előkészítése a tervek szerint halad a 2019. július 1-jei határidő szerinti éles induláshoz.

A K&H országszerte közel 4000 munkavállalót foglalkoztat, 206 lakossági fiókot működtet, és csoportszinten több mint másfélmillió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat.