Kelendő a TV2: két nap alatt másodszor is elkelt?

Csütörtökön kirúgta a TV2 két ügyvezetőjét, Yvonne Perla Dedericket és Simon Zsolt Jánost Fonyó Károly cége, a Megapolis Media Zrt. Fonyó szerint a TV2 két napja már az övé volt, így az ügyvezetők nem adhatták volna el most Andy Vajnának - írta az Index.
Napi.hu, 2015. október 15. csütörtök, 18:35
Fotó: Napi.hu

A Megapolis Media Zrt. csütörtökön azt közölte: 2015. október 13-án (azaz két napja) megvásárolta TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét - írta a portál.

Ezt a hírt az Indexszel a cég tulajdonos-ügyvezetője, Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlet- és munkatársa közölte. Fonyó szerint egy szerződéses megállapodás alapján szerezték meg a kereskedelmi tévét, de annak tartalmát üzleti titok miatt nem hozza egyelőre nyilvánosságra.

A Megapolis 2011-ben jött létre, kizárólagos tulajdonosa a Simicska Lajos médiavállalkozásait régóta irányító Fonyó Károly. A cég 2011-ben vette meg a Metropolt, két nappal azután, hgy 81 millió forintos tőkével bejegyezték. Mikor idén februárban Simicska lemondott a HírTV Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról, a részvényeit a Megapolis vásárolta meg. Szintén Simicskától vett tulajdonrészt a cég a Lánchíd Rádióban és Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft.-ben is. A Megapolis 2013-ban vette meg az országos és lokális rádiók reklámfelület értékesítésével foglalkozó Sonitus Media Kft.-t.

A szerződés alapján Fonyó cége kedden közvetett módon a TV2 országos médiaszolgáltató tulajdonosává vált, éppen azon a napon, amikor a hírekben megjelent, hogy a csatornát másfél éve "megszerző menedzserek", Simon Zsolt és Yvonne Dederick is eladták Andy Vajnának.

Fonyó az Indexnek elmondta, hogy a Megapolis Media Zrt., amelynek ő a kizárólagos tulajdonosa, az ügyvezetőket csütörtökön azonnali hatállyal visszahívta a TV2 Media Group Holdings Kft ügyvezetői tisztségéből. Fonyó szerint ez azért történt, mert úgy adták el a csatornát, hogy nem is volt az övék. Az adásvételi szerződés megkötéséhez pedig a tulajdonos nem adott hozzájárulást. Fonyó hosszú jogi eljárásra számít, de az még a jövő kérdése, hogy feljelentést tesznek-e az ügyben - írta az Index.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.10.16 07:05

Simicskának drukkolok. :-)
Geci Orbán gátlástalansága határtalan.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tibi27, 2015.10.15 19:20

Na, ez a háború, nem ami Szíriában van! :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hajnalka_vagyok, 2015.10.15 18:49

behutom a sorom es besuppedek a fotelbe :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html