Kéményseprés: erőszakos szereplőkre figyelmeztet a katasztrófavédelem

Évente–kétévente, függően attól, hogy milyen berendezéssel fűt valaki, kötelező a kéményseprés. Azokban az ingatlanokban, ahova cég van bejegyezve, ez nem ingyenes. Előfordul, hogy a pénzért kéményseprést végző cégek becsengetnek, és kierőszakolják, hogy ők végezhessék el a munkát.
K. Kiss Gergely, 2020. október 11. vasárnap, 18:19
Fotó: Pixabay

A fűtőeszközöket szakemberrel évente egyszer ellenőriztessük, és tisztíttassuk ki - hívta föl a figyelmet az InfoRádióban a katasztrófavédelem szóvivője. A másik fontos kérdés a kéményseprés, amit van, ahol a katasztrófavédelem, van, ahol pedig magánvállalkozás végez.

Mukics Dániel kiemelte, a lakossági kéményseprés minden esetben ingyenes, de ha egy ingatlanban be van jegyezve valamilyen gazdálkodó szervezet, akkor már nem fakultatív, és fizetni kell érte.

Az BM OKF szóvivője hozzátette: utóbbiak esetében elképzelhető, sőt, elő is fordul, hogy egy kéményseprést végző cég maga jelentkezik a kötelezően elvégzendő munkára, de mindenki maga dönthet arról, hogy kíván-e élni a lehetőséggel. Nem bújhatnak ki a kéményseprés alól, de azt mindenki maga dönti el, hogy melyik cég szolgáltatását veszi igénybe, ugyanis az árképzésben, miután piaci alapon dolgoznak a vállalkozások, lehetnek differenciák, tehát nem feltétlenül egységes.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.10.11 21:25

Támogatjuk a magyar vállalkozásokat.......... :))))
Azért belehalna a narancsmutyi ha mondjuk Kovács Géza EV. akinek se alkalmazottja se műhelye se....... csak egy létrája meg pár pemzlije van mert pl szobafestő, villanyszerelő, vagy üzletkötő és nincs kedve "székhelyszolgáltató" nepperekkel szórakozni az ne fizesse ezt a dézsmát .... - is ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html