Lemond a képviselőségről Tóbiás József

Lemond országgyűlési mandátumáról Tóbiás József, az MSZP képviselője, korábbi elnöke. Ezt a párt jelenlegi elnök-frakcióvezetője, Tóth Bertalan jelentette be Facebook-oldalán - szúrta ki az Index.
Szabó Dániel, 2019. október 16. szerda, 16:54
Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás

Amikor Tóbiás Józsi jelezte felém, hogy átmenetileg több időt lesz külföldön, mert kisfia légúti betegsége miatt családjának külföldre kellett költöznie, kértem, hogy a Parlament őszi ülésszakáig tegye egyértelművé, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt. Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond - közölte az MSZP-s Tóth Bertalan a Facebookon.

Az Index feleleveníti, hogy a külföld jelen esetben azt jelenti, hogy a Kanári-szigetekre, Tenerifére költözött. Tóbiás 1998-tól országgyűlési képviselő, 2008 és 2010 között a Magyar Szocialista Párt (MSZP) frakcióigazgatója volt, később 2002 és 2004 között az MSZP pártigazgatója, majd 2014. július 19-től 2016. június 25-ig az MSZP elnöke és frakcióvezetője volt.

A 2018-as választáson listán szerzett parlamenti mandátumot. Távozásával nem kell időközi választást kiírni.

HOZZÁSZÓLÁSOK