Új kerékpárutak jönnek szerte az országban

Négy térségben, több mint 200 kilométernyi kerékpárutat terveztet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közel félmilliárd forintért.
Németh Géza, 2019. június 29. szombat, 12:11
Fotó: Pixabay

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első feladat a Siófok-Szabadhídvég-Tamási-Dombóvár-Orfű-Pécs kerékpárút még hiányzó szakaszainak a tervezése, mintegy 75 kilométer hosszúságban. Ezt a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. és a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. nyerte, 164 millió forinttal.

A második kerékpárút a 42 kilométer hosszú Szigetvár-Kaposvár szakasz, amelyet új nyomvonalon kell megterveznie a nyertes UNITEF-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt.-nek 76,5 millió forintért.

Az Oroszlány-Majk-Várgesztes-Vérteskozma-Csákvár-Nadap új nyomvonalú kerékpárút hossza 55 kilométer. Ezt az UTIBER Közúti Beruházó Kft. és a Pannonway Építő Kft. tervezheti, 118,8 millió forintért.

Végül a Rákos-patak menti kerékpárút Pécel-Isaszeg-Gödöllő-Zsámbok szakasza 30 kilométer hosszú, ennek nyertes tervezője a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., együtt a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel. A díj 66 millió forint.

A nyertesekkel június 7-én kötött szerződést a NIF.
HOZZÁSZÓLÁSOK