A két kerékpárút építésére szóló nyílt tenderek eredményeit a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Az első tender a Dunaalmás és részben Neszmély közigazgatási területet érintő Eurovelo 6 kerékpárút megépítése volt. Ennek a hossza 7,5 kilométer és 1 milliárd 220 millió forintért építheti meg a nyertes cég. A szerződést vele március 17-én kötötte meg a NIF.

Indult még ezen a tenderen a Swietelsky Magyarország Kft., az STR Mély- és Magasépítő Kft., a VértesAszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., továbbá a Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is.

A másik közbeszerzés az Örvényes-Tihany közötti, 3,3 kilométere hosszú kerékpárút építésére szólt. Ezt 520 millió forintért vállalta a nyertes cég, akivel március 11-én kötött szerződést a NIF. Ezen a tenderen a Strabag Építő Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., valamint a Colas Út Építőipari Zrt. indult még.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Hazai Építőgép Társulás Szolgáltató Zrt. 2000-ben alakult. A jegyzett tőkéje 60 millió forint, a jelenlegi tulajdonosok nem szerepelnek az adatok között. A 2019-es üzleti évet 706 millió forint nettó árbevétel mellett 296 millió forint adózás előtti veszteséggel zárta a cég.