BUX
36940

Keresik a Jógazda Takarékszövetkezet vezetőit

Amióta felfüggesztették a Jógazda Takarékszövetkezet működését, nem lehet elérni főbb tulajdonosait, illetve vezetőit. Az Országos Betétbiztosítási Alap és a pénzügyi felügyelet is keresi az ügyvezető igazgatót, mert nyilatkoznia kellene arról, hány százalékos a tulajdonrésze. A rendőrség csalás miatt indított nyomozást - olvasható az MR1-Kossuth rádió honlapján.

NAPI, 2011. január 15. szombat, 14:50

A Jógazda Takarékszövetkezetet két hete függesztette fel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A pénzintézetnek több mint 6500 ügyfele volt. A kártalanításuk már január elején elkezdődött, de nem megy minden olajozottan - mondja Tóth István, az Országos Betétbiztosítása Alap kommunikációs vezetője. A tíz érintett vezető tisztviselőből ugyanis négy tett részleges nyilatkozatot az OBÁ-nak, hatan nem, és köztük van a pénzintézet vezetője és a pénzintézet könyvvizsgálója is. „Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a mulasztásuk ne lassítsa több ezer ember kártalanítását" - mondta a szóvivő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított a takarékszövetkezet ügyében csalás miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.