Késésben a Magyar Posta

A Magyar Posta késésben van a 2013. január elsejei piacnyitásra történő felkészülésében, alapvetően az állami vagyongazdálkodási és postapiaci koncepciók hiánya miatt, ezért postapiaci stratégia elkészítését javasolta egyebek mellett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Magyar Posta Zrt. gazdálkodásának ellenőrzéséről szóló jelentésében, amelyet pénteken ismertettek sajtótájékoztatón Budapesten.
MTI, 2011. december 2. péntek, 11:01
Fotó: Napi.hu

Balkay Attila számvevő tanácsos elmondta: az ÁSZ azt javasolta a nemzeti fejlesztési miniszternek, hogy mielőbb készüljön postapiaci stratégia, azt hangolják össze a vagyonhasznosítási stratégiával, határozzák meg a Posta stratégiai jövőképét. Javasolták, hogy kövessék nyomon a Magyar Posta Zrt. liberalizációs felkészülését. Ezek alapján javasolták azt is, hogy vizsgálják felül a Posta középtávú üzleti terveit, eredményeit és beruházásait.

Arra a kérdésre, hogy a maradék egy év elég-e a piacliberalizációs felkészülésére Makkai Mária felügyeleti vezető azt mondta: szabályozás oldaláról elég az idő, a postának lehetnek nehézségei.

HOZZÁSZÓLÁSOK